Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Ex'81 Info Activiteiten Kaartverkoop Uitslagen Spelers Topschutter Topschutter 2012/2013 Kaarten Foto's Guestbook Historiek Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13 Sponsors 

Deel 12

Historiek deel 12 Midden de jaren '90 waren moeilijke tijden voor Excelsior ! Qua entourage was alles wel geregeld maar we zaten inderdaad met een probleem dat vele jongens van het eerste uur om één of andere manier dienden af te haken ! De reden verschilde van persoon tot persoon, maar kwetsuren en nieuwgeborenen waren voor velen toch de hoofdreden !Kwam daar nog eens bij dat het Lentetornooi waar wij tot dan actief waren,reeds jaren op de terugweg was en uiteindelijk de boeken moest neerleggen !

Veel was te wijten aan het feit dat het KAVVV, door zijn goede werking, meer en meer ploegen van het Lentetornooi zagen overstappen ! Zo ook besloten de overstap (tijdig) te maken, vooraleer het lentetornooi zou kraken, en wij reeds zouden ingespeeld zijn op de gewoonten e.d. van hetnieuwe verbond ! Sinds die overstap is het stilaan ook opnieuw beter beginnen gaan met 'den Excel" ! Door het feit dat in 2e afdeling eveneens een EXCELSIOR speelde werd een naamaanpassing doorgevoerd en kwamen de cijfers '81 achteraan de ploegnaam, omdat er hier en daar verwarring ontstond ! Aangezien wij de laatste aangeslotenen waren dienden wij ons aan te passen!EXCELSIOR'81 was een feit !Sportief gezien stagneerde onze kort heropbloei! De keuze in spelers die naar ons wilden komen, werd beperkter ! Goede jongeren die wilden komen werden toch afgeschrikt door het aantal oudere spelers (+35 jaar) zoals daar waren Stan Billiau, Dirk Devrieze, Carlos Bel, Rikkie Konigs en mezelf ! We waren ook geen 'toekomst' meer al mochten er toch nog veel op ons afkomen ! Toch kregen we een aantal youngsters binnen (bv Yoeri & Wouter) maar die vertrokken na één à twee seizoenen alweer om uiteenlopende reden! Daar had onze eerste kans kunnen zitten om een jonger team uit te bouwen !Dit deed ons als bestuur voor de eerste keer de wenkbrauwen fronsen toen we inderdaad begonnen te vrezen die noodzakelijke 'aflossing van de wacht' niet te kunnen waarmaken !Toch zijn we erin blijven geloven en blijven zoeken naar die kerel(s) die uiteindelijk het voortbestaan (opnieuw) van Excelsior'81 zouden kunnen bewerkstelligen ! De komst van een zeker Mike is hierin uiteindelijk heel belangrijk geweest ! Maar daarover meer, ... later !

Seizoen 94-95Excelsior '81